Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie

Het herstellen van een schoorsteen

Het herstellen van een schoorsteen kan uit meerdere onderdelen bestaan, zoals het voegwerk van de schoorsteen herstellen of het lood vervangen of het geheel of gedeeltelijk opnieuw metselen van de schoorsteen.

Een schoorsteen zal in de meeste gevallen eerder aan renovatie toe zijn dan andere gemetselde gedeelten van het huis, dit komt omdat de schoorsteen meestal niet beschut staat en daarom veel te lijden hebt van de weersinvloeden. Ook zijn er een aantal onderdelen die als zij niet meer helemaal intact zijn kunnen zorgen voor lekkage wat dan meestal de reden is voor een opknap beurt. De oorzaken van een lekkende schoorsteen kunnen er verschillende zijn, zo kan het zijn dat de kap boven op de schoorsteen gescheurd is of het voegwerk slecht en poreus is geworden of dat het lood is gaan scheuren, in sommige gevallen zal het een combinatie van deze dingen zijn. In andere gevallen zal het lood vervangen moeten worden of zal het voegwerk uitgehakt en hersteld moeten worden. Kortom of er nu een nieuwe schoorsteen gemetseld moet worden of alleen de voegen vernieuwd moeten worden of het lood vervangen u kunt altijd contact met mij opnemen voor advies en een vrijblijvende offerte.

In sommige gevallen is het ook wenselijk om gelijk eventuele kapotte of verkeerd liggende dakpannen te vervangen, of reiniging en herstelwerkzaamheden aan de goot uit te voeren, ook dat behoort tot de mogelijkheden.