Lood vervangen

20+
Jaar

BROEKHUIZEN METSELWERKEN

Lood vervangen

Lood wordt veel gebruikt om een waterdichte aansluiting te maken tussen bijvoorbeeld gevel en dak, boven aanbouwen of op een balkon.

Lood is een mooi materiaal wat al eeuwen lang gebruikt wordt, het heeft vele positieve eigenschappen zo is het waterdicht en goed vormbaar. Het kan, mits het goed aangebracht is ook lang mee gaan.

Toch kan het zijn dat er op den duur door werken van het lood vanwege temperatuur verschillen, of doordat het niet goed aangebracht is, er lekkage komt ter plaatse van het lood. Wat ook steeds vaker voorkomt is diefstal van lood, het lood wordt dan vaak gewoon afgesneden waardoor het kan gaan lekken.

Aan lood is het meestal goed te zien wanneer het aan vervanging toe is, zodra er kleine haarscheurtjes te zien zijn is het raadzaam het lood te vervangen. In sommige gevallen houdt dat in dat er nieuw lood, of loodvervanger ingeslepen zal worden. In andere gevallen zal het metselwerk opengehaald moeten worden, dit is het geval als het lood ertoe dient om vocht uit de spouw (ruimte tussen binnen en buitenmuur) wat daar komt door doorslag van regen naar buiten af te voeren.

Lood aanbrengen is een vak apart, wij kunnen dit vakbekwaam voor u uitvoeren, neem gerust contact met mij op.  

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?

Recente projecten

Lood vervangen

Lood vervangen

Dordrecht

Lood vervangen

Lood vervangen

Dordrecht

Lood vervangen

Lood vervangen

Dordrecht