Gevelrenovatie

gevelrenovatie broekhuizenmetselwerken

20+
Jaar

BROEKHUIZEN METSELWERKEN

Gevelrenovatie

Ook voor gevelrenovatie of gevelherstel in Dordrecht of omgeving kunt u bij ons terecht.

Wat is gevelrenovatie of renovatie van metselwerk: gevelrenovatie houd in veel gevallen in, het opnieuw voegen en reinigen van de gevel, het herstellen van scheuren of het vervangen van gedeeltes metselwerk.

Een gevelrenovatie zal nodig zijn als bijvoorbeeld het voegwerk broos is of begint af te brokkelen, of als de muur begint te schilferen en stukjes steen loslaten. Gevelrenovatie kan ook nodig zijn vanwege vocht dat naar binnen toe doorslaat, of omdat de muur gewoon vies en lelijk donker of groen begint te worden. Ook kan het zijn dat er scheurscheurvorming is in de gevel.

Om te beginnen bij het geval dat de voegen slecht zijn, of beginnen te worden. Dit zal in sommige gevallen samen gaan met het schilferen van de steen, vaak zal het te zien zijn dat de voeg begint af te brokkelen of zelfs in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk weg is, of gewoon zanderig is. Een muur heeft vaak veel te lijden door regen, wind en vorst, en daardoor kan in de loop van de tijd het voegwerk slecht worden. De voeg zal dan poreuzer worden waardoor hij meer vocht vast blijft houden, als dat vocht vervolgens bevriest kan de muur gaan schilferen, of alleen de voeg verder verzanden. Dit proces zal steeds sneller gaan het is daarom van belang op tijd in te grijpen. In de meeste gevallen zal de bestaande voeg uitgehakt worden, de muur afgespoten of gezandstraald worden en opnieuw gevoegd worden, ook kan het raadzaam zijn de muur te impregneren waardoor de muur vocht zal afstoten en daardoor langer beschermd is.

Uiteraard is iedere gevel anders waardoor er naar iedere gevel apart gekeken zal moeten worden Ik zal dan zelf graag langskomen om in overleg met de klant, zijn of haar wensen en een plan van aanpak te maken.

Ook kan het zijn dat een muur alleen maar wat vies en lelijk is en er bijvoorbeeld wat mos op de gevel groeit, ook dit zal op de langere termijn schade aan de gevel opleveren doordat de muur vochtiger zal blijven, en de kans aanwezig is dat er wortels in de voeg gaan dringen. In deze gevallen zal in sommige gevallen het reinigen van de gevel voldoende zijn.

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?

Recente projecten

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Dordrecht

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Dordrecht

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Dordrecht